Ringsted MiddelalderFestival 050Den anden dag var jeg ude at spille min forestilling ”Ridderen og Dragen i kjolen” for en skøn flok børn og deres voksne i en børnehave. Jeg skal da lige love for at den forestilling sætter gang i alle følelser; -grin, gys, vrede, had, angst, fryd og glæde. Ja, koncentrationen emmer i rummet og knivskarpe kommentar flyver i gennem luften.

Det ene minut er der så stille at man kan høre en knappenål falde til jorden, -de holder vejret, for hvad mon der nu skal ske??? – og det næste minut råber børnene …simpelthen fordi de ikke kan lade være. Det skal ud af kroppen; Neejjj, Mosekone vi er ikke bange for dig, -du kan ikke snyde nogen…”

Jeg har flere gang spillet den forestilling og de samme reaktioner viser sig. Det er SÅ fantastisk, sjovt og en kæmpe gave, at de lever sig 200 % ind i fortællingen. Præcis som jeg havde håbet på og arbejdet efter.

Jeg har spillet den forestilling mange gange og hver gang er jeg så taknemmelig over det samspil jeg får med børnene. Hver forestilling er unik for børnene og er med til at danne dagens forestilling lige i det NU vi er i. Det er så livsbekræftende. Kan man ønske sig noget bedre? Nej vel!!

Hvis du også ønsker at få del i en unik oplevelse sammen med dine børn så kontakt mig og book en forestilling her.

Jeg har helt bevidst formet forestillingen sådan at børnene vil føle de er en del af forestillingen. Rammehistorien er den samme, men det er børnegruppens kommentar der skaber dagens forestilling. Dukkerne henvender sig ofte direkte til børnene, spørger til råds og spørger om hjælp. Det giver pote og det virker. Det er ren win win!!!

Du får lige et par kommentarer fra børn og voksne der har set forestillingen ”Ridderen og Dragen i kjolen”:

”Du formår virkelig at holde børnenes koncentration. De er helt på, -ikke engang deres kammerater der ellers står og vinker ind ude fra legepladsen distraherer børnene!!”

”Børnene er de bedste pejlemærker, -om det er skidt eller godt. Og det her er bare godt!!”

”Den vogn (kærren) er bare stor og flot og må godt nok være tung når du (Martha) køre med den…”

”Ejjj, hvor er det flot!! Det lige som at komme ud i skoven.”

”Uhh, -Åhhh, Neejj den åd hende, hold da op?!!!” Et udbrud fra en voksen der blev ”fanget” af stemningen da dragen viste sit sande jeg.

Giv dig selv og en gruppen børn en oplevelse og mærk følelserne bruse rundt i kroppen.

Alt ender selvfølgelig godt, som det skal i et ægte eventyr! Se et lille klip fra forestillingen HER.

Et tip:

Ja gode historier og en mundtlig og levende overlevering giver stof til eftertanke og arrangement. Så hvis du skal have et lille tip der er brugbart med det samme, så start med at fortælle små historier til dine børn. En god start kan være; ”Dengang jeg var lille… ”, eller ”Ved I hvad, i går da jeg var en tur i skoven så jeg…”.

Hvis du går i stå så spørg børnene, de står på spring med gode ideer.

Mange eventyrlige hilsner

Jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *